Uuden plankingin vaaroja esitellään videolla

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme keväällä kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Myös vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapaus.

Nyt verkossa nähdään video, jossa esitellään planking-ilmiötä ja demonstroidaan kuinka ei tule poseerata. Studiossa selvitään ilman suurempia vammoja, mutta tosielämässä valoilmiö on vaatinyt myös ihmishenkiä.

20-vuotias mies kuoli pudottuaan parvekkeen kaiteelta, jossa hän yritti poseerata planking-kuvassa. Toinen mies vaipui koomaan pudottuaan auton päältä, jossa hän poseerasi samanlaista kuvaa varten. Lääkärit pitävät hänen toipumistaan epätodennäköisenä. Lisäksi nuori nainen loukkaantui vakavasti pudottuaan muurilta, jossa hän poseerasi niin ikään kuvattavana. Jo pari viikkoa sitten Australian poliisi varoitti kansalaisia ilmiön haitoista, sillä tähän mennessä kuvista on saatu ainakin kaksi syytettä.

Alla muutamia esimerkkikuvia, joista ensimmäinen on nyt valittu tähän mennessä maailman parhaaksi planking-kuvaksi. Siinä 25-vuotias Simon ”Spuddy” Carville makaa alastomana naista esittävän patsaan käsivarsilla Australian Perthissä. Sinkkumies toivoo kuvan ja sen tuoman julkisuuden tuovan hänelle treffit tai mieluiten useammat, Australian Sunday Times kertoi.

Ilmiössä on tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla.