Poliisi: Hengenvaarallinen uusi valokuvausilmiö saa yhä hurjempia muotoja – katso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toukokuussa kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Sittemmin poliisi ja vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapauksia.

20-vuotias mies kuoli viime kuussa pudottuaan parvekkeen kaiteelta, jossa hän yritti poseerata planking-kuvassa. Toinen vaipui koomaan pudottuaan liikkuvan auton päältä. Nuori nainen loukkaantui vakavasti pudottuaan muurilta, jossa hän poseerasi kuvattavana. Ilmiö on saanut suuren suosion erityisesti Australiassa, jossa poliisi on myös pidättänyt poliisiauton päällä makaavia kuvattavia.

Ilmiössä on tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla.

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook