Inception-tähti itki ”silmät päästään” lastenelokuvaa katsoessaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

78-vuotias suosikkinäyttelijä Michael Cainen merkittävimpiä roolisuorituksia ovat elokuvat Oman elämänsä sankari, Austin Powers ja kultamuna, Batman Begins ja Inception. Näyttelijäveteraani on saanut uransa aikana kuusi Oscar-ehdokkuutta, joista hän on voittanut kaksi.

Nyt englantilainen näyttelijä paljasti muistoja lapsuuden elokuvakokemuksistaan. Hän kampanjoi Disneyn järjestämää hyväntekeväisyyskeräystä, jonka tarkoituksena on kerätä miljoona Disney-muistoa. Caine sanoi itkeneensä silmänsä päästään nähtyään Bambi-elokuvan. Myös Lumikki-elokuva herätti näyttelijässä muistoja.

– Muistan itkeneeni vuolaasti kun Bambin äiti tapettiin elokuvassa. Lumikki-elokuva taas sai minut nauramaan kippurassa, koska mielestäni seitsemän kääpiötä olivat hulvattomia, Caine kertoi.

Veteraaninäyttelijä kertoi lempi Disney-hahmokseen Lumikki-elokuvan ilkeän äitipuolen, joka muuttuu noidaksi. Hän sanoi Mikki Hiiri-hahmon taas olleen hänen sankarinsa. Caine kuullaan uusimmassa Cars 2 -elokuvan ääniroolissa. Näyttelijä sanoi hyväksyneensä tarjouksen, jotta hänen lapsenlapsensa voisivat katsoa hänen elokuvaansa.

– Lapsenlapseni eivät ole pystyneet katsomaan elokuviani, sillä ne eivät oikein sovi lasten silmille. Kun sain tietää Cars 2 -elokuvan ääniroolitarjouksesta, olin erittäin kiinnostunut, Michael Caine kertoi Disney-muisteloissaan.