Näyttelijä haluaa pormestariksi – palasi koulun penkille

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

30 Rock -komediasarjan yhdysvaltalainen näyttelijä Alec Baldwin on voittanut lukuisia elokuva- ja viihdealan palkintoja. 53-vuotias Baldwin on ollut myös ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi parhaasta miessivuosasta. Lahjakas näyttelijä on tehnyt myös monia äänirooleja animaatioelokuvissa.

Nyt kunnianhimoinen näyttelijä aikoo palata takaisin koulun penkille, koska hän haluaa New Yorkin pormestariksi. Baldwin aikoo opiskella yliopistossa maisterinkoulutuksen politiikka ja hallitus -ohjelmasta.

– Yliopisto auttaa minua ymmärtämään paremmin finanssipolitiikan vaatimuksia. Haluan myös ymmärtää konkreettisesti ja realistisesti miten muun muuassa kaupungin ammattiliitot, sopimukset, infrastruktuuri ja apuohjelmat toimivat, näyttelijä kertoi New York Times -lehdelle.

Näyttelijä varttui New Yorkissa ja suoritti Bachelor of Fine Arts -tutkinnon 1990-luvulla New Yorkin yliopistossa. Baldwin kertoi ettei halua muuttaa pois kotikaupungistaan ja kertoi valttikorttinsa pormestariksi pyrkimisessä olevan se, että hän tuntee ja ymmärtää paikallisia.

Vaikka suosikkinäyttelijä on kuuluisa ja saa arvostettuja katseita, hän myönsi politiikan satamaan astumisen olevan hyvin riskialtista. Hän kertoi myös olevansa varautunut siihen, että hän voi saada köniinsä poliitikkona.

– Olen täysin varautunut siihen, että voin saada vaikka mitä p**kaa niskaani. Minut voidaan rökittää täysin maan tasalle poliitikkona, Baldwin jatkoi.

Uusimmat