Poptähti majoittaa kodittomia homo- ja lesbonuoria

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvaltalaisen poplaulajan ja näyttelijän Cyndi Lauperin menestys alkoi aikoinaan She’s So Unusual -albumin julkaisemisen jälkeen. Grammy-palkittu laulajatähti oli muun muuassa ensimmäinen naisartisti, jolla oli samalta albumilta neljä singleä Top 5 -singlelistalla.

58-vuotias Lauper alkoi esiintyä Gay pride -kulkueissa ympäri maailmaa julkaistuaan vuonna 1996 Sisters of Avalon -albumin. Keskustelua herättäneellä albumilla Lauper lauloi avoimesti muun muuassa seksuaalivähemmistöistä.

Nyt tähtilaulajan kerrotaan perustaneen turvapaikan kodittomille homo- ja lesbonuorille. The True Colors -suojapaikka tarjoaa katon pään päälle 18 – 24-vuotiaille kodittomille homo-, bi- ja transseksuaaleille. Hittikappaleensa mukaan nimetty turvakoti avaa ovensa New Yorkissa perjantaina.

– Nuoret tulevat yhä enemmän ulos kaapista ja hyväksyvät seksuaalisuutensa. Monien nuorien vanhemmat eivät kuitenkaan hyväksy lastensa seksuaalisuutta, joten he potkaisevat jälkikasvunsa pellolle, Lauper kertoi lausunnossaan Contact Music -sivuston mukaan.

Energia-ystävällisessä turvakodissa on 30 yksiötä sekä yleinen yhteisötila sisä- ja ulkotiloissa. Nuoret maksavat vuokraa tulojensa mukaan ja heitä autetaan muun muuassa työllistymisessä. Turvakoti tarjoaa nuorille myös erilaisia koulutusohjelmia.

Cyndi Lauperin tunnetuimpia hittejä ovat muun muuassa Girls Just Wanna Have Fun ja Time After Time. 1980-luvulla suosioon singahtanut tähti oli suosittu etenkin teini-ikäisten keskuudessa. Hän toi myös 1970-luvun punk-sävytteisen tyylin uudelleen muotiin suosionsa myötä. Laulajatar lauloi myös Michael Jacksonin ja Lionel Richien kirjoittamassa We Are The World -hyväntekeväisyyskappaleessa.