Räppärikaunotar tilittää: ”Britannia on rasistinen maa!”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvaltalainen hiphop-artisti Kelis aloitti uransa vuonna 1999. New Yorkin Harlemissa syntynyt tähti on tehnyt yhteistyötä useiden suosittujen muusikkojen, kuten Usherin, Busta Rhymesin, Enrique Iglesiaksen ja P. Diddyn kanssa.

Nyt 32-vuotias räppärikaunotar on nimittänyt Britanniaa rasistiseksi maaksi ja haukkunut maan olevan hänen mielestään oksettava. Kelis kirjoitti blogiinsa erään miehen haukkuneen häntä Lontoon lentokentällä törkeään sävyyn.

– Lihava punanaamainen mies haukkui minua orjaksi ja ällöttäväksi nigerialaiseksi. Passintarkastajakin alkoi nauramaan minulle ja nyökkäsi miehelle päätään hyväksyttävään sävyyn, Kelis kirjoitti Twitter-blogissaan.

Hän kertoi tilanteessa olevan silminnäkijöitä noin viisikymmentä henkilöä. Kukaan ei kuitenkaan Kelisin mukaan tehnyt mitään asialle, vaan kuuntelivat haukkumista ja seurasivat sivusta tilannetta. Tähti kertoi olevansa pettynyt siihen, etteivät ihmiset taistele rasismia vastaan.

Äskettäin suosikkikoomikko John Cleese kertoi mielipiteensä Lontoosta. Cleese on nimittäin huolissaan siitä, että kaupunki on menettänyt perinteisen englantilaisen kulttuurinsa ja totesi ettei enää pidä Lontoota englantilaisena kaupunkina.

– Lontoo ei ole enää englantilainen kaupunki. Minulla oli taannoin kalifornialainen ystäväni kylässä ja hän kysyi minulta ihmeissään ”Missä kaikki englantilaiset ovat?” Cleese kertoi australialaisen televisiokanavan haastattelussa.

Kelisin debyyttialbumi Kaleidoscope nousi Top 50 -listalle ja sitä myytiin 300.000 kappaletta maailmanlaajuisesti. Tähden toinen albumi Wanderland taas floppasi rajusti Yhdysvalloissa. Euroopassa faneja kerännyt tähti muuttikin pian Eurooppaan ja aloitti kiertueen supersuositun U2-yhtyeen kanssa. Hän on myös toiminut muun muuassa Britney Spearsin lämmittelijänä. Kelis on naimisissa räppäri Nasin kanssa.