Paavo Lipponen HBL:ssä: ”Aamulehti luo uusia valheita korjatessaan vanhoja”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Alma Media -mediakonsernin Aamulehti on ollut viime aikoina toistuvasti tapetilla lehdessä julkaistun kyseenalaisen materiaalin vuoksi. Skandaalimaisen Brejvik-kirjoituksen jälkeen Aamulehti julkaisi valheellisia väitteitä Blockfest-tapahtumasta, eikä suostunut vaatimuksista huolimatta korjaamaan uutisointiaan.

Tuorein sysäys lehden syöksykierteessä nähtiin tällä viikolla, kun Aamulehti väitti entisen pääministeri Paavo Lipposen lyöneen kouluaikoina opettajaansa. Lipponen uhkasi lehteä oikeustoimilla, ellei häneltä pyydettäisi julkisesti anteeksi. Blockfest-jupakasta poiketen Aamulehti esitti nyt Lipposelle nopeasti näennäisen anteeksipyynnön. Sen sisältö oli kuitenkin yllätys.

– Kaikesta päätellen Lipponen kuitenkin käytti opettajaa kohtaan niin kovaa kieltä, että opettaja pelästyi isokokoista 14-vuotiasta Paavoa niin pahanpäiväisesti, että pakeni opettajainhuoneeseen, Aamulehti oli pahoittelevinaan.

Nyt Paavo Lipponen on kommentoinut Aamulehden toimintaa ja ilmoittanut lehden valehtelevan edelleen. Entisen pääministerin mukaan Aamulehti korvasi edellisen valheen uudella.

– Se ei ole totta. Opettaja ei paennut minnekään. Aamulehti luo uusia valheita samalla kun se korjaa vanhoja. Se osoittaa että lehteä johdetaan pimeyden ytimestä, Paavo Lipponen totesi HBL-verkkolehdelle.