Lentokone törmäsi maailmanpyörään

Ohhoh! · Neea Jokinen

Venäjällä tapahtui äskettäin traaginen lento-onnettomuus, jossa Jakovlev Jak 42 -matkustajalentokone syöksyi maahan perämiehen aiheuttaman virheen takia. Lokomotiv Jaroslavl -jääkiekkojoukkuetta avustustiimeineen kuljettanut kone syttyi palamaan pian lentoonlähdön jälkeen ja turmassa sai surmansa 44 ihmistä.

Muutama päivä sitten Australiassa sattui erikoinen lento-onnettomuus, jossa pienlentokone iskeytyi päin maailmanpyörää Old Bar Beach -festivaaleilla. Pilotti ja yksi matkustaja viettivät yli kaksi tuntia lentokoneessa, joka oli jumittuneena maailmanpyörän pidikkeisiin. Nyt paikalta on julkaistu myös kuvamateriaalia.

Huvilaitteessa oli onnettomuuden aikaan yhdeksänvuotias poika ja 13-vuotias tyttö. Lapset ja lentokoneessa olleet henkilöt selvisivät kuitenkin kuin ihmeen kaupalla erikoisesta, mutta vaarallisesta lento-onnettomuudesta. Säikähtäneet lapset joutuivat odottamaan maailmanpyörässä pelastustoimia lähes 90 minuutin ajan.