Applelle nolo nimimoka – uusi ominaisuus tarkoittaa p**settä

Digi · Stara.fi

Apple petti tiistai-iltana markkinoiden odotukset julkaisemalla ainoastaan uuden iPhone 4S -puhelimen. Samalla esiteltiin laitteen uusi iOS 5 -käyttöjärjestelmä, jonka merkittävin uutuus on Siri. Siri on älykäs avustaja, joka ymmärtää – tai jonka ainakin pitäisi ymmärtää – puhetta.

Pian uutuuden julkistamisen jälkeen japanilaiset kertoivat hämmentyneensä uuden ominaisuuden nimestä, sillä Siri on varsin lähellä japaninkielen sanaa Shiri. Se taas tarkoittaa takapuolta. Tulevaisuus näyttää millä nimellä ominaisuus tullaan lanseeraamaan nousevan auringon maassa. Mitä ilmeisimmin nimivalintaa ei tutkittu kovin laajasti, vaikka Siri onkin ollut sovelluksena myynnissä jo pitkään ennen kuin Apple osti sen viime vuonna.