Simpsonit jatkuu normaalisti – lopettamisuhka väistyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatiosarja Simpsonit on ollut vuosien saatossa ongelmissa tähtiensä muhkeiden palkkavaatimusten vuoksi. Nyt taloudellisiin ongelmiin on keksitty ratkaisu ja hittisarja jatkuu. Tänään CNN uutisoi, että sarjan jatko on vahvistunut.

23 vuoden ajan esitetyn Simpsonit-sarjan tulevaisuus oli vaakalaudalla, sillä ääninäytteilijöiden palkkakulut ovat nousseet mahdottomiksi. Tuotantoyhtiön mukaan palkkakuluista piti leikata huimat 45 prosenttia. Nyt Twentieth Century Fox Television on tilannut kaksi uutta tuotantokautta, joten sarjan lopettamisuhka on väistynyt.

Sopimuksen tarkempaa sisältöä ei paljastettu. Aiemmin sarjan tähdet lupasivat alentaa palkkojaan, mutta vain mikäli he saavat osuutensa sarjan tuottamasta voitosta. Aiemmin tähdet ovat olleet esimerkiksi lakossa palkkakiistojen takia.

Viime keväänä Simpsonit joutui yllättäen sensuurin kouriin Euroopassa. Fukushiman ydinonnettomuuden jälkeen saksalainen Pro7-televisiokanava ilmoitti tarkistavansa sarjan tulevat jaksot etukäteen ja jättävänsä esittämättä jaksot, joissa on viittauksia ydintuhoon.