Yllätyspäätös: X Factor luopui katsojien puhelinäänestyksestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Idols-tuotantokausilla on asetettu useita kertoja kyseenalaiseksi ohjelman puhelinäänestysten tulosten todenperäisyys. Nyt Talent, American Idol ja X Factor -ohjelmien isäntä Simon Cowell on tehnyt viimeksi mainitussa ohjelmassa erikoisen päätöksen jättämällä puhelinäänestyksen tilapäisesti pois käytöstä.

Yllätyspäätöksestä ilmoitettiin vain hetkeä ennen kuin X Factor -ohjelman semifinaalit alkavat tänään televisiossa. Katsojien sijaan illan semifinaalilähetyksessä tuomiot jakavat ainoastaan ohjelman tuomarit. The Sun -lehden arvion mukaan ohjelma menettää samalla noin 250.000 euroa katsojien äänistä tulevia rahavirtoja, mutta samalla puheet äänestyksen manipuloimisesta loppuvat kertaheitolla.

X Factorin tuomareina toimivat Britannian versiossa Gary Barlow, Kelly Rowland, Tulisa Contostavlos ja Louis Walsh. Heistä kukin joutuu nyt itse päättämään kenet heidän suojateistaan lähetetään kotiin. Puhelinäänestykset otetaan käyttöön jälleen ensi viikolla. Yllätyskäänteen odotetaan kasvattavan ohjelman katsojamäärää.