Julkkisten alastonkuvat hakkeroinut paljasti motiivinsa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hollywood-kaunottaret Scarlett Johansson ja Mila Kunis joutuivat äskettäin hakkerin uhreiksi. Tähtien intiimikuvat nimittäin levisivät nettiin parin päivän sisällä. Poliisi sai laajojen etsintöjen ja tutkimuksien jälkeen pidätettyä hakkerin, jota uhkaa nyt jopa 121 vuoden vankeustuomio.

Nyt 35-vuotias hakkeri Christopher Chaney on nyt paljastanut kasvonsa. Floridalainen mies kertoi pidätyksensä olleen helpottava ja poistaneen ”ison taakan” hänen harteiltaan. Chaney kertoi myös motiivinsa lukuisten julkkiskaunottarien sähköpostien ja kännyköiden hakkeroimiseen.

– Kaikki alkoi uteliaisuudesta. Se tapahtui ja olin hurmioitunut siitä. En vain osannut enää lopettaa, Chaney kertoi haastattelussa The Hollywood Gossip -sivuston mukaan.

Hakkeri kertoi olevansa syvästi pahoillaan tekemisistään. Chaney hakkeroi tahallisesti yli 50 julkkistähden tietokoneita, kännyköitä ja sähköposteja. Muun muuassa laulajatähti Christina Aguilera joutui törkeän hakkerin uhriksi.

Maaliskuussa viihdelehdet kertoivat, että näyttelijäkaunotar Scarlett Johanssonin matkapuhelin oli varastettu. Sittemmin puhelimessa olleet alastonkuvat päätyivät internetiin, jossa ne levisivät erittäin nopeasti. Samaan aikaan muidenkin naistähtien nakukuvia päätyi julkisuuteen, joten hätiin kutsuttiin FBI. Scarlett Johanssonin kuvissa kaunotar nähtiin paljasrintaisena ja näyttelijättären alaston vartalo näkyi takaapäin. Scarlettin kuvista levisikin nopeasti myös valokuvausilmiö, sillä monet julkaisivat samantapaisia poseerauskuviaan verkossa.