Käyttäjät varoittavat: Älä päivitä iPhonea vielä

Digi · Stara.fi

Kännykkämaailman valloittanut Apple on ollut tällä viikolla ongelmissa julkaistuaan iPhone-laitteisiinsa uuden IOS5 -päivityksen. Yhtiön palvelimet kaatuivat välittömästi päivityksen julkaisun jälkeen, eivätkä ongelmat ole vieläkään poistuneet, The Guardian uutisoi.

Ongelmien tuloksena on ollut myös suuri määrä toimimattomia puhelimia ympäri maailmaa. Information Week -teknologiajulkaisun Eric Zemanin mukaan palvelimet olleet kovilla, ja puhelinten päivitykset ovat siksi keskeytyneet virheilmoituksiin. Osa laitteista ei ole enää käynnistynyt lainkaan. Applen keskustelupalstoilla käyttäjät neuvovat toisiaan, että puhelimen päivityksen kanssa kannattaa odottaa vielä muutama päivä, mikäli haluaa selvitä prosessista ilman ongelmia.

Ongelmia on ollut myös Applen MobileMe-palvelussa, jossa miljoonat käyttäjät säilyttävät kopioita esimerkiksi laitteidensa yhteystiedoista ja kalentereista. Gizmodo-julkaisu rauhoittelee käyttäjiä, jotka saavat päivityksen yhteydessä virhekoodin 3200, sillä se takoittaa että päivitystä ei voitu asentaa. Ennen päitystä laitteesta kannattaa ottaa ylimääräinen varmuuskopio.