Televisioyhtiö myönsi vilpin – tältä kohuttu X Factor -huijaus näytti televisiossa! Katso video

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka X Factor -ohjelman Yhdysvaltojen versio jäi torstaina kiinni taustanauhan käyttämisestä laulajan esiintymisessä. Kyse ei ollut kuitenkaan pelkästä taustamusiikista, vaan myös kilpailijan laulu tuli nauhalta. Paljastuksesta nousi heti skandaali.

Ohjelmaa esittävä Fox-televisiokanava on sittemmin ilmoittanut, että laulajat käyttävät taustanauhaa ainoastaan taustojen soittamiseen, mutta televisiokatsojat todistivat kuitenkin jotain aivan muuta. Kohun laajentuessa televisioyhtiö lopulta myönsi, että kyseisen ryhmäesiintymisen laulut oli nauhoitettu etukäteen.

– Ryhmien yhteisesiintymisessä laulut oli äänitetty etukäteen, jotta esiintyjät voisivat keskittyä omiin sooloesiintymisiinsä valmistautumiseen. Tämä toimintatapa ei eroa muista vastaaavista ohjelmista, Fox Television tiedotti The Wrap -julkaisulle.

Hyvät selitykset ovat tässä vaiheessa kalliita, sillä American Idol -ohjelman kilpailijaksi äskettäin lanseeratulla X Factorilla on ensimmäisellä tuotantokaudella näytön paikka. Simon Cowell ei liene mielissään ohjelmansa saamasta negatiivisesta maineesta. Taustanauhan käyttäminen on joka tapauksessa tyrmistyttänyt miljoonat katsojat.