Valtava asteroidi hipoo Maata ensi yönä – lähempänä kuin Kuu

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset nostivat pari viikkoa sitten katseensa yötaivaalle, jossa nähtiin useita tähdenlentoja minuutissa. Ensi yönä kannattaa olla jälleen tarkkana, sillä Maan ohi kiitää 2005 YU55 -asteroidi poikkeuksellisen läheltä valtavalla nopeudella.

Asteroidin arvioidaan ohittavan maan noin kello 01.28 Suomen aikaa noin 50.000 kilometrin tuntivauhdilla. Tällä kertaa astroidi ohittaa maan hyvinkin läheltä, sillä se sujahtaa ohi Kuuta lähempää. Katsojien kannalta ongelmaksi muodostunee kuitenkin se, että ihmissillmällä asteroidia ei todennäköisesti pysty havaitsemaan.

Tähdet ja avaruus -lehden mukaan tämän kokoinen asteroidi aiheuttaisi maahan osuessaan vakavaa tuhoa ja surmaisi miljoonia ihmisiä. Tällä kertaa asteroidi näyttää kuitenkin menevän ohi. BBC-kanavan mukaan tätä lähempänä Maata ei ole havaittu asteroidia 200 vuoteen.