Britannian rikkaimman naisen 120 miljoonan ökyjahti valmistui

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman ökyrikkaat ovat vuosien varrella rakennuttaneet toinen toistaan hienompia yksityisiä huvijahteja, joista on syntynyt todellinen kilpavarustelu. Aiemmin tänä vuonna maailmalla uutisoitiin neljän miljardin euron arvoisesta huvijahdista, mutta sittemmin koko juttu paljastui huijaukseksi.

Nyt Britanniassa on päästetty vesille maansa kaikkien aikojen suurin ökyjahti. 120 miljoonan euron luksusjahti on nimittäin peräti 96 metriä pitkä. The Vava ll -jahdin rakennutti maailman 81. rikkain mies Ernesto Bertarelli ja hänen vaimonsa Kirsty Bertarelli. Kirsty on entinen Miss Britannia ja asuu nykyään Sveitsissä miljardöörimiehensä kanssa. Katso kuvat jahdista tästä.

Neitsytmatkansa tehneessä superjahdissa on muun muuassa kuusi kerrosta, neljä lisävenettä, uima-allas ja helikopterikenttä. Pariskunta rakennutti huvialustaan kahden vuoden ajan ja korvasi sillä edellisen 47 metrin pituisen jahtinsa. Huvijahtia oli rakentamassa huimat 200 työntekijää.