Naista päähän potkineet musliminaiset selvisivät ilman vankilatuomiota: ”Eivät olleet tottuneet alkoholiin”

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on noussut valtava kohu tapauksesta, jossa brittinaisen törkeästi Leicesterin keskustassa pahoinpidelleet neljä musliminaista ovat selvinneet teostaan ilman vankilatuomiota. Nelikko potki nuorta naista päähän ja huusi tappavansa ”valkoisen huoran”.

Tilanne tallentui valvontakameralle, ja ryhmä saatiin nopeasti kiinni. Tuomioistuin ei kuitenkaan tuominnut vankeuteen somalitaustaisia 24 – 28-vuotiaita naisia, joista kolme oli siskoksia ja yksi heidän serkkunsa. Oikeudessa naiset kertoivat käyttäytymisensä syyksi sen, että he he olivat olleet alkoholin vaikutuksen alaisina ja että he eivät uskontonsa vuoksi yleensä käytä alkoholia. Siksi he eivät olleet tottuneet juovuksissa olemiseen.

Tuomari kertoi syytetyille, että normaalisti tällaisesta teosta seuraa aina vankeustuomio, mutta lopullinen tuomio oli kuitenkin briteille todellinen järkytys. Muslimityttöjen 22-vuotias uhri Rhea Page sai vakavia vammoja ja tuli työkyvyttömäksi. Tapahtumahetkellä Page oli palaamassa baarista kotiinsa yhdessä poikaystävän kanssa. Poikaystävä yritti puolustaa tyttöystäväänsä, mutta ei onnistunut vastustamaan neljää raivokasta naista.