Grand Theft Auto 3 julkaistiin kännykkäpelinä

Digi · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa pian jälleen jatkoa, kun GTA V julkaistaan. Hittipelin uusi versio sijoittuu tunnettuihin maisemiiin Los Angelesissa ja Hollywoodissa. Pelimaailmassa alue tunnetaan kuitenkin nimellä Vinewood.

Nyt hittipelin aikaisempi versio Grand Theft Auto 3 on julkaistu iOS ja Android -laitteille, eli Applen iPhonelle ja iPadille sekä monien valmistajien matkapuhelimille. Version kerrotaan olevan lähes identtinen noin kymmenen vuotta sitten julkaistun version kanssa. Nyt mukaan on kuitenkin lisätty autosave-ominaisuus ja tehtävien uusiminen. GTA III -peliä pidetään yhä yhtenä maailman merkittävimmistä peleistä kautta aikojen.

Pelisarjan suosiosta kertoo jotain se, että vuonna 2009 Microsoft maksoi pelisarjan luoneelle Rockstarille 50 miljoonaa dollaria saadakseen tehdä yksinoikeudella lisäosia suosikkipeliin. Kumpikaan osapuoli ei ole kuitenkaan vahvistanut kauppasummaa. Pelin väkivaltaisuuden takia Thaimaa kielsi sen kokonaan vuonna 2008.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.