Lentokentän turvatarkastajat tekivät järkyttävän löydön

Matkailu Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosikkinäyttelijä Samuel L. Jacksonin tähdittämä Snakes on a Plane -elokuva sai taannoin monet lentokoneella matkustavat kurkkimaan epäluuloisesti penkkiensä alle. Elokuvassa ruumaan lukitut käärmeet onnistuivat nimittäin pujahtamaan matkustamoon.

Nyt eräs tsekkiläinen mies on jäänyt kiinni argentiinalaisella lentokentällä vaarallisten eläinten salakuljetuksesta. Karel Abelovksy yritti nimittäin kuljettaa matkatavaroissaan peräti 200 eläintä. Laukusta löytyi esimerkiksi 15 myrkkykäärmettä, joista yhdeksän tunnistettiin tappavan myrkyllisiksi. Mies yritti kuljettaa myös kahta erittäin aggressiivista käärmeyksilöä, jotka voivat kasvaa jopa 1,5 metrin pituisiksi.

Salakuljettaja saatiin kiinni turvatarkastuksessa, kun tarkastajat huomasivat matkatavaroissa kiemurtelevia eläimiä. Eläimet oli pakattu läpinäkyviin muovikennoihin. The Daily Mail -lehden mukaan viranomaiset uskovat miehen kuuluvan eksoottisten eläinten salakuljetusrinkiin. Hänen uskotaan yrittäneen kuljettaa eläimet ulkomaille myytäviksi.

Osa eläimistä löytyi laukusta kuolleena ja asiantuntijoiden mukaan loputkin eläimet olisivat voineet kuolla matkatavaroiden seassa hapenpuutteeseen. Karel voi saada teostaan jopa 10 vuoden vankeustuomion. Tapausta on medioissa verrattu Snakes on a Plane -elokuvaan, jossa Samuel L. Jackson yrittää pelastaa lentokoneen matkustajat tappajakäärmeiltä.