Toteutitko SINÄ lapsuuden unelmasi? Olisi kannattanut.

Lifestyle Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni on varmasti haaveillut lapsena jostain tietystä työstä, jota haluaa tehdä vanhempana. Esimerkiksi suosituimpiin ammattihaaveisiin kuuluvat opettaja, lakimies, poliisi, palomies, lentäjä, eläinlääkäri, sisustussuunnittelija, lentoemäntä tai näyttelijä.

Nyt Monster-verkkojulkaisun julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes puolet työssäkäyvistä aikuisista katuu sitä, etteivät he ole toteuttaneet lapsuuden haaveitaan. Tutkimuksen mukaan suurin osa katujista työskentelee tietotekniikan ja opetustöiden alalla. Tutkimukseen osallistuneiden yleisin lapsuuden ammattihaave oli ammattilaisurheilija, lääkäri ja näyttelijä.

40 – 49-vuotiaista työssäkäyvistä peräti 47 prosenttia toivoi, että olisi toteuttanut lapsuuden unelmansa. Tutkimuksen mukaan miehet katuivat enemmän menetettyjä haaveitaan kuin naiset. Yksi kymmenestä vastaajasta olisi toivonut uraa viihdealalla, kuten esimerkiksi musiikin tai elokuvien parissa.

– Ei ole epätavallista muistella lapsuuden unelmiaan ja miettiä, mitä elämässä olisi voinut tapahtua, Monster-sivuston edustaja Michael Gentle kertoi The Daily Mail -sivustolle.

Yksi kuudesta tutkimukseen osallistuneista on nykyään keskittynyt enemmän hyvinvointiinsa kuin rahan ja kuuluisuuden tavoittelemiseen. Useat osallistujat myös kertoivat, että heidän lapsuuden haaveensa ovat muuttuneet realistisimmiksi vanhempana. Gentlen mielestä jokainen saa haluamansa ja voi toteuttaa ammattihaaveensa, jos tekee unelmiensa eteen eteen paljon töitä.