Tuomas Enbuske vertasi Guggenheim-hanketta nettihuijaukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arvostettu radiotoimittaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske on ottanut monien muiden tavoin kantaa viime päivät suomalaista valtamediaa hallinneeseen Helsingin Guggenheim-museohankkeeseen, jonka sekavasta rahoituksesta väännetään parhaillaan kättä korkealla tasolla.

Twitter-mikroblogin viestissään Tuomas Enbuske toi hauskalla tavalla esiin kantansa projektiin vertaamalla sitä niin sanottuihin nigerialaishuijauksiin, joita myös suomalaisten sähköpostit ovat nykyisin pullollaan.

Guggenheim-säätiön selvityksen mukaan rakennuskustannukset olisivat noin 140 miljoonaa euroa, minkä lisäksi ylläpito maksaisi arviolta noin neljä miljoonaa euroa vuodessa. Siten museo tuplaisi Helsingin kaupungin taidemuseotoimen kulut. Projektin johdon mukaan Katajanokalle kaavaillun museon kävijätavoitteeksi ollaan asettamassa puoli miljoonaa kävijää vuodessa.