Hulluna Saraan – arvostelu

Elokuvat · Jocka Träskbäck

Suomalainen komediagenre ei ole viime vuosina juhlinut, mutta alkanut vuosi on tuonut siihen jo parikin mielenkiintoista tulokasta. Nyt vuorossa on 27. tammikuuta ensi-iltansa saava Hulluna Saraan. Elokuva tunnetaan jo etukäteen siitä, että sen naispääosaa esittää Roswell ja Lost -sarjoista tuttu Emilie De Ravin.

Elokuva kertoo Villestä (Jussi Nikkilä), joka on rauhallinen ja syrjäänvetäytyvä nuori mies. Hänen isänsä on puolestaan suosittu laulajatähti Taisto (Ville Virtanen), joka metsästää naisia ja juhlia. Eräänä päivänä Ville törmää amerikkalaiseen Saraan, joka on tullut Suomeen pakoon parisuhdeongelmiaan. Ville ihastuu Saraan, mutta ei osaa tehdä peliliikkeitä mennäkseen pidemmälle. Eräänä yönä Villen isä on saanut puhuttua Saran mukaansa yökylään. Samalla isäkin ihastuu kaunottareen ja kolmiodraaman ainekset on keitetty.

Elokuvan perustarina on kierrätetty jo lukuisia kertoja eri muodoissaan, mutta nyt mukaan on saatu ripausta enemmän suomalaista lähiömelankoliaa ja alakuloa. Tarina jää kokonaisuutena vaisuksi, mutta punaisen langan ympärille kehitetyt sivujuonteet pelastavat lopputuloksen. Elokuvan huippuhetket odottavat kuitenkin vasta loppupuolella, ja niiden ansiosta lopputulos on hersyvän hauska hyvän tuulen komedia.

Hollywood-kaunotar Emilie De Ravin onnistuu roolissaan hienosti, joskin hänen osuutensa leffassa eivät olleet erityisen haastavia. Televisiotähden roolihahmo jää liian etäiseksi, kun taustojen kertomisessa pihtaillaan. Jussi Nikkilä on kuin tehty rooliinsa hieman varautuneena ja vaivautuneena Villenä. Ville Virtanen on puolestaan mukava nähdä pitkästä aikaa komediaroolissa, johon hänellä onkin tunnetusti loistava ote. Tällä kertaa isän ”pasilamainen” puhetapa tosin hieman häiritsee.

Lajityyppi: Komedia, kotimainen, draamaOhjaaja: Samuli ValkamaPääosissa: Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jussi Lampi, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jessica GrabowskyEnsi-ilta: 27.1.2012Kesto: 1h 31 min

Pisteet 4/5