FBI varoittaa: Virus voi kaataa internetin 8. maaliskuuta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuinen tietoverkko internet on saamassa mahdollisesti rajuimman iskun vuosikausiin, kun poikkeuksellisen rajun viruksen pelätään aktivoituvan 8. maaliskuuta. Kyseessä on DNSChanger Trojan, joka on saastuttanut internetin osoiteavaruuden ohjaamiseen tarkoitettuja koneita arviolta yli sadassa maassa.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on ilmoittanut, että aktivoituessaan kyseinen virus sekoittaa verkkosivustojen ”osoitekarttaa” siten, että käyttäjän selaimensa naputtelema www-osoite päätyykin todellisuudessa aivan toiselle sivulle – mahdollisesti haitalliselle huijaussivulle. FBI on saanut suljettua osan huijausverkostosta, mutta korjaus on vain tilapäinen ja kestää tällä tietoa 8. maaliskuuta saakka.

FBI yrittää parhaillaan saada tuomioistuimelta päätöstä, jonka perusteella se voi jatkaa operaatiota. Daily Mail uutisoi tänään, että aktivoituessaan DNSChanger Trojan voisi ohjata myös joidenkin maailman suurimpien verkkosivustojen liikenteen väärään paikkaan. Alunperin virus löydettiin Virosta, joten Suomi on tuskin säästynyt sen vaikutuksilta. Tekniikkajulkaisu Gizmodon mukaan erityisen ärhhäkkä virus estää käyttäjiltä pääsyn myös tietoturvayhtiöiden verkkosivuille.