Aivosairauden erikoinen tulos – nainen hetkittäin kuin pikkulapsi

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kerroimme äskettäin Rachel Prince -nimisestä naisesta, joka kärsii harvinaisesta allergiasta. Brittinainen on nimittäin allerginen vedelle, eikä hän pysty esimerkiksi käymään suihkussa. Hän ei myöskään pysty esimerkiksi suutelemaan kihlattuaan.

Nyt eräs harvinaisesta aivosairaudesta kärsivä naisopiskelija on kertonut elämäntarinansa julkisuudessa. 22-vuotias Alanna Wong kärsii Kleine-Levinin syndroomasta, joka on muuttanut naisen elämän täysin. Alannan luonne nimittäin muuttuu sairauden takia lähes päivittäin hetkellisesti viisivuotiaan tasolle.

Aivosairauden takia Alanna saattaa yhtäkkiä alkaa puhumaan vauvamaisella äänellä. Nuori nainen alkaa myös harhailemaan ympäriinsä kuin zombie. Alannan Diane-äidin mukaan hänen tyttärensä on ”aikuinen lapsen vartalossa”.

– Hän käyttäytyy kuin viisivuotias. Lääkäreillä meni kahdeksan vuotta selvittää, mikä tytärtäni vaivaa, äiti kertoi The Sun -lehdelle.

Lääkärit olivat aluksi luulleet Alannan erikoista sairautta skitsofreniaksi. Sittemmin oikean diagnoosin saanut Alanna kertoi pystyvänsä silloin tällöin elämään normaalia elämää. Hänen mukaansa KSL-kohtaukset saattavat puhjeta hetkessä ja ne voivat kestää jopa kuukausia. Lääkäri Christian Jensenin mukaan KSL-sairaudesta kärsii vain noin 1.000 ihmistä.