Laivan ankkuri katkaisi kaapelin – internet pimeni kuudessa maassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Afrikkalaisella laivalla kävi aivan uskomattoman huono tuuri, kun se pysähtyi väärään paikkaan odottamaan satamaan pääsyä Kenian Mombasassa. Laiva onnistui nimittäin perässä raahaamallaan ankkurilla katkaisemaan pinnan alla kulkeneen kuituoptisen kaapelin – katkaisten samalla kuuden maan internet-yhteyden.

Telegraph uutisoi, kuinka mokan seurauksena internet-yhteydet katkesivat esimerkiksi Keniasta ja Ruandasta. Kaapelin kokonaan kuntoon korjaaminen tulee kestämään asiantuntijoiden mukaan kolme viikkoa. Korjaustöissä on tapahtunut edistystä, sillä alueella pääsee jo nettiin – kuitenkin erittäin hitaalla nopeudella.

Kaapeli kulkee meren pohjassa Mombasasta aina Arabiemiraatteihin saakka. Vuonna 2009 asennettu kaapeli tarjoaa internetyhteyden miljoonille ihmisille, joten vahinkoa voisi kutsua jopa megalomaaniseksi. Lehden mukaan nettikatkos tuleekin maksamaan Kenian taloudelle 300 miljoonaa puntaa – eli hulppeat 360 miljoonaa euroa.