Kokonainen 681 asukkaan kaupunki myynnissä – hintapyyntö 1,4 miljoonaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jos ylimääräistä rahaa löytyy ja haluat maanomistajaksi, niin tässä on tilaisuutesi. Yhdysvaltalainen Prayn kaupunki on laitettu myyntiin, ja hinnaksi koko komeudelle asukkaineen päivineen on ilmoitettu 1,4 miljoonaa dollaria.

Viiden eekkerin, eli hieman alle puolen hehtaarin kokoiseen kaupunkiin kuuluu kauppa ja postitoimisto, Daily Telegraph uutisoi. Euroissa pikkukaupungin ostaminen tulisi kustantamaan noin 1,06 miljoonaa. Pääsyy Prayn myyntiin laittamiselle on se, että kaupungin pormestari ei jaksa enää ylläpitää sitä. Pormestari Barbara Walker on pitänyt huolta muun muassa kaupungin jätteenhuollosta, kaupasta sekä sheriffin virasta.

– Juuri nyt se on vaan olemassa, ja uskon että joku muu pystyy saamaan sen kukoistamaan, Walker selittää.

Mielenkiintoista tapauksessa on myös se, että lehden mukaan kaupungin 681 asukasta sisältyvät kauppaan. Mutkia matkaan saattaa tuottaa esimerkiksi Yhdysvaltojen perustuslaki, jossa ihmisten kauppaaminen todetaan laittomaksi.