Shokkiväite: Titanicin kapteeni oli juovuksissa?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Titanic-höyrylaiva törmäsi vuonna 1912 neitsytmatkansa aikana jäävuoreen Pohjois-Atlantilla. Maailmaa järkyttäneessä onnettomuudessa menehtyi noin 1.500 matkustajaa. Sittemmin ”uppoamattomaksi laivaksi” kutsuttua Titanicia ja laivaonnettomuutta on tutkittu useaan otteeseen.

Nyt eräs Titanic-onnettomuudesta selvinnyt matkustaja väittää ennennäkemättömässä kirjeessään, että höyrylaivan kapteeni Edward Smith olisi ollut humalassa onnettomuuden aikaan. Emily Richards -nimisen matkustajan kirjoittaman kirjeen mukaan Smith oli juomassa alkoholia laivan baarissa vain tunteja ennen onnettomuutta ja antanut vastuun aluksen ohjaamisesta jollekin toiselle työntekijälle.

– Kapteeni oli juomassa baarissa ja hän antoi vastuunsa jollekin muulle. Törmäys oli hänen vikansa, Richardsin kirjeessä lukee The Sun -lehden mukaan.

Emily Richards oli kirjoittanut kirjeen 24-vuotiaana Carpathia-laivassa kaksi päivää onnettomuuden jälkeen. Nainen selviytyi kahden lapsensa kanssa onnettomuudesta, mutta hänen George-veljensä vajosi meren syvyyksiin. Richardsin perhe myi kirjeen taannoin yksityiskerääjälle. Kirje on noussut nyt julkisuuteen, koska tänä vuonna Titanicin onnettomuudesta on tullut kuluneeksi 100 vuotta.