Skyview LIVE on 360-asteen live-panorama

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen Flycam Oy on lanseerannut uuden panoramakuviin keskittyvän palvelun nimeltä Skyview LIVE. Kyseessä on visuaalinen verkkopalvelu, joka toteutetaan HD-tasoisella kamerakalustolla automatisoidusti ja nimensä mukaisesti reaaliajassa. Kamera ja palvelu ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa.

Skyview LIVE voidaan valjastaa muun muassa sään seurantaan, tapahtumien viestintään tai vaikkapalaajojen rakennushankkeiden edistymisen seurantaan. Esimerkiksi Keski-Euroopassa vastaavia käytetään laajasti hiihtokeskusten maisemien reaaliaikaiseen esittämiseen verkossa. Käyttäjä voi itse valita minne suuntaan huipulta hän haluaa näkymää katsella.

Tutustu Skyview-panoramakuviin tästä.

Verkkopohjaisessa käyttöliittymässä voidaan lisäksi palata arkistossa vuosien takaisiin näkymiin tai katsoa näkymien muutoksia niin sanotussa Time Lapse muodossa, jolloin tietyn ajanjakson kuva-aineisto esitetään videomaisesti. Käyttäjä voi myös lähettää näkymän vaikkapa sähköisenä postikorttina ystävilleen.

Tamperelainen Flycam Oy jälleenmyy ja maahantuo kamerakalustoa sekä toteuttaa Skyview LIVE palvelun. 360-asteen panoraamakuvaa tuottava webkamera työskentelee itsenäisesti kattojen yllä, tuottaen jopa 66 miljoonan pikselin reaaliaikaista kuvaa.

Vuonna 2012 kameroita asennetaan suomalaisiin kaupunkeihin ja erilaisiin matkailukohteisiin sekä rakennusprojektien yhteyteen. Ensimmäinen Skyview LIVE -näkymä on Tampereelta, Ratinan suvannon yltä ja se on nähtävissä osoitteessa tampere.skyviewlive.fi. Näkymän Kehräsaaren katolta tarjoaa paikallinen Radio 957.