Tyttö on allerginen kylmälle – viisi kuukautta sisätiloissa yhteen menoon

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Allergikoiden oireet voivat vaihdella ihottumasta ja nenäverenvuodoista jopa anafylaktiseen shokkiin. Nyt erään britannialaisen tytön uutisoidaan joutuvan viettämään vuodesta ainakin viisi kuukautta sisätiloissa, koska hän on allerginen kylmälle.

The Sun -lehti kertoo, kuinka kylmyys voisi tappaa 12-vuotiaan Abbie Tullyn. Tytön allergia aiheuttaa pahalaatuista ihottumaa ympäri tämän kehoa, ja äkillinen muutos lämpötilassa voi aiheuttaa anafylaktisen shokin. Ihottuma puhkeaa pienimmästäkin altistumisesta kylmälle ilmalle, joten allergian seurauksena tyttö on ollut viime marraskuusta asti sisätiloissa.

Ulos Abbie ei voi mennä edes kääriytyneenä useisiin vaatekerroksiin. Hän ei voi käydä tilansa takia normaalia koulua, ja hänen äitinsä joutuu koko ajan tarkkailemaan hänen tilaansa.

Abbien oireet alkoivat, kun hän oli ollut meressä uimassa. Tämän seurauksena hänen koko kehonsa oli punaisen ihottuman peitossa. Ensin hänen epäiltiin olevan allerginen vedelle. Ilmojen muututtua kylmemmiksi huomattiin, että kyseessä onkin allergisuus kylmälle. Tytön sairaus on niin harvinainen, että tiedossa ei ole tarkkaa lukumäärää sitä sairastavista.