Näitä outoja Barbie-nukkeja ei joka tytöltä löydy

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Barbie-nukke on maailman tunnetuin ja myydyin nukke. Se esiteltiin ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa vuonna 1959. Barbiella on tuhansittain faneja maailmassa ja lelujätti Mattel lanseeraa vuosittain useita uusia nukkeja.

Äskettäin lelujätti raivostui, kun Barbie inspiroi argentiinalaiset miehet tekemään riettaan Barbie-lesbokalenterin. Nyt kuuluisa nukke on tullut 53-vuotiaan naisen kypsään ikään. Sen kunniaksi on tehty kuvasarja, joka näyttää oudoimmat Barbie-nuket vuosien varrelta.

Kuvissa nähdään muun muassa muslimi-Barbie, sotilas-Barbie ja sätkä huulessaan oleva yksinhuoltaja-Barbie. Eräs Barbieista on tehty Alfred Hitchcockin Linnut-elokuvan päähenkilön Melanien näköiseksi, ja nukkeen vaatteisiin on jopa kiinnitetty hyökkääviä lintuja. Katso kuvasarja tästä.

Barbien ympärille on kasvanut kokonainen joukko oheistuotteita kuten Barbie-lehti. Nukkea on kritisoitu vuosien varrella liiasta povekkuudesta ja laihuudesta. Harva tietää, että Barbie-nuken koko nimi on Barbara Millicent Roberts, kun taas hänen poikaystävänsä on Ken Carson.