Lentokoneen vessat hajosivat – 262 matkustajaa jumissa Alaskassa

Matkailu Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Pitkät lentomatkat eivät aina ole erityisen miellyttäviä. San Franciscosta Shanghaihin matkalla olleen 262 matkustajan lentoreissu saikin tällä viikolla erittäin epämiellyttävän käänteen, sillä lentokoneen vessoihin tulleen vian takia he jäivät jumiin Alaskaan – kahdeksi päiväksi.

Daily Mail -lehti kertoo yllättävästä viivästyksestä, joka sai alkunsa United Airlines -lentoyhtiön koneen vessojen hajottua kesken matkan. Tämän seurauksena koneen oli laskeuduttava lähimmälle lentokentälle, joka sattui olemaan Anchoragen lentokenttä Alaskassa. Närkästyneille matkustajille jaettiin lohdutukseksi ruoka- ja hotellikuponkeja.

Ongelmia tuli vastaan kuitenkin myös hotelleihin kirjautumisessa, sillä kaikilla Kiinaan takaisin matkaavilla ei ollut kirjautumiseen tarvittavia luottokortteja. Seuraavana päivänä lähtöä yritettiin uudelleen – yhtä huonoin seurauksin. Matkustajien jo ollessa koneen kyydissä siinä huomattiin vika, jonka kerrotaan johtuneen tietokoneen ylikuumenemisesta. Tälläkään lentokoneella ei pystytty jatkamaan matkaa.

Lopulta kimpaantuneet matkustajat pääsivät matkaan kolmannella Boeing 777 -lentokoneella. Normaalisti 13 tuntia kestävään lentomatkaan tulikin siis ylimääräinen, kaksi vuorokautta kestänyt välilasku. Lentoyhtiön edustajat kertovat kaikkien matkustajien tulevan saamaan korvauksia tapahtuneesta.