Whitney Houstonin ruumiinavauksessa lisätietoja

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Whitney Houston menehtyi taannoin Grammy-gaalan kynnyksellä, kun hänet löydettiin elottomana hotellihuoneensa kylpyammeesta. Laulajadiiva haudattiin sittemmin New Jerseyssä New Hopen baptistikirkossa.

Laulajan kuolinsyytä on ehditty arvuutella jo moneen otteeseen julkisuudessa. Nyt Whitney Houstonin virallinen kuolinsyy on viimein varmistunut lopullisessa raportissa. Popdiiva kuoli raportin mukaan vahingossa hukkumalla, mutta hänen menehtymiseensä vaikuttivat myös sydänvika ja kokaiinin käyttö. Kokaiinin käyttäminen oli julkinen salaisuus, mutta sydänvika tuli yllätyksenä.

Kuolinsyytutkija Graig Harveyn mukaan tulokset paljastavat Houstonin olleen pitkäaikainen kokaiininkäyttäjä. Kokaiini vaikutti myös suoraan tähden kuolemaan. Harveyn mukaan Houstonin elimistöstä löytyi myös marihuanaa, Xanaxia ja lihasrelaksantti Flexeriliä, mutta aineet eivät vaikuttaneet tähden menehtymiseen.

Tulokset viittaavat siihen, että tähti oli ottanut kokaiinia juuri ennen kuolemaansa. Tähden uskotaan saaneen sydänkohtauksen ja pyörtyneen ammeessa, jonka hälkeen hän hukkui. Raportin perusteella Houstonin verestä ei löytynyt merkittäviä määriä alkoholia.

Laulajan perhe on antanut lausunnon, jonka mukaan perhe on surullinen kuolinsyyraportin tuloksesta, vaikka perhe onkin tyytyväinen saadessaan asiaan jonkinlaisen ratkaisun. Popdiivan äidin Cissy Houstonin kerrotaan olevan järkyttynyt tyttärensä kokaiininkäytöstä, sillä hän uskoi tämän olevan jo kuivilla aineista.

Whitney Houstonin testamentti julkistettiin kuun alussa, ja sen mukaan laulajan koko omaisuus menee ennakko-odotusten mukaisesti 19-vuotiaalle Bobbi Kristina -tyttärelle. Whitney Houston eli viimeiset elinvuotensa köydyydessä, mutta testamentissä on silti arvokasta omaisuutta. Tyttärelle menevät nimittäin supertähden rahavarat, talo ja huonekalut, autoja ja henkilökohtaita omaisuutta.