Pikkulasten huostaanotto järkyttää Norjassa – uskomaton syy

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa sosiaaliviranomaiset ovat olleet usein tulilinjalla hyvinkin kyseenalaisten toimiensa merkeissä. Nyt myös Norjassa ihmetellään viranomaisten leväperäistä toimintaa, kun sikäläinen sosiaalivirasto on ottanut huostaan kaksi lasta uskomattomasta syystä.

Intialainen aviopari, Anurup ja Sagarika Bhattacharya, menettivät kahden lapsensa huoltajuuden, kun kävi ilmi, että he syöttivät jälkikasvuaan perinteiseen intialaiseen tapaan sormin. Viranomaiset eivät myöskään katsoneet hyvällä sitä, että vanhemmat nukkuivat samassa sängyssä pienten lastensa kanssa, intialainen NDTV uutisoi. Viranomaisten mukaan kolme- ja yksivuotiaiden lasten olisi tullut nukkua omissa sängyissään.

Erikoinen tapahtumasarja sai alkunsa toukokuussa 2011, kun viranomaiset katsoivat vanhempien toiminnan epäsopivaksi ja ryhtyivät äärimmäisiin toimenpiteisiin. Perhe otti yhteyttä myös kotimaansa hallitukseen, josta oltiin yhteydessä Norjan viranomaisiin. Se ei kuitenkaan auttanut ja lapset pysyivät huostaanotettuina.

– Minulta kysyttiin, että miksi lapset nukkuvat samassa sängyssä vanhempiensa kanssa. Kerroin heille, että se on kulttuuriasia. Emme sano lapsillemme hyvää yötä ja jätä heitä yöksi yksin. Käsin syöttäminen on intialainen tapa. Norjalaisten mukaan se on pakkosyöttämistä, Sagarika Bhattacharya kertoi NDTV:n haastattelussa.

Vuonna 2005 julkaistiin YK-raportti, jossa kritisoitiin Norjan tehtävien pakkohuostaanottojen määrää. Raportin mukaan norjalaiset ottavat lapsia huostaan liian kevyin perustein. Huostaanotettuja oli tuolloin peräti 12.500.