Tämän Facebook kertoo sinusta poliisille – jos teet rikoksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin yhteisöpalvelut toimivat monien epäilyjen mukaan tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun ja muiden viranomaisten kanssa. Myös esimerkiksi poliisitutkinnassa epäiltyjen Facebook-tiedoilla on nykyisin entistä suurempi merkitys.

Nyt on ensimmäistä kertaa paljastunut mitä tietoja Facebook antaa käyttäjästään tarvittaessa poliisille ja missä muodossa. Parhaillaan tutkinnassa on niin sanotun Craiglist-tappajan tapaus, jonka esitutkintamateriaalia on nyt päätynyt julkisuuteen. Katso koko aineisto tästä.

Mukana on myös Facebookin poliisille antama tietopaketti epäillystä miehestä. Aineisto sisältää miehen tilapäivitysten lisäksi myös hänen muiden sivuille kirjoittamansa yksityiset viestit ja julkiset kommentit, kaverilista sekä myös käyttäjän Facebookiin lisäämät valokuvat. Lisäksi mukana ovat myös palveluun kirjautumiset sekä niiden kellonajat ja IP-osoitteet.