Blockfestin esiintyjäkaarti kasvoi jälleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuussa viidettä juhlavuottaan viettävä kaupunkifestivaali Blockfest vahvistaa jälleen esiintyjäkaartiaan. Tampereen Tullinaukion alueella 17. – 18. elokuuta järjestettävä tapahtuma on saanut vahvistuksekseen kovassa nosteessa olevan hiphop-kokoonpanoja.

Elokuu on reggae-artisti Nopsajalan, rap-artisti Junon ja tuottaja Jonas W. Karlssonin muodostama all-star -joukkue. Jo ryhmän ensimmäinen single Soutaa huopaa nousi heti radiohitiksi. Rennosti rap-musiikkia ja reggaeta yhdistelevä kokoonpano julkaisi tänään albuminsa Hääväki, jonka odotetaan nousevan korkealle virallisilla myyntilistoilla.

Nuori Mikael Gabriel vakuutti Kapasiteettiyksiköstä soolouralle lähteneen Uniikin kyvyillään, energisistä esiintymisistään tunnettu kaksikko on tehnyt satoja keikkoja ympäri Suomea. Blockfestin lavalla tullaan kuulemaan uunituoreita kappaleita tältä jo kaksi albumia julkaisseelta pohjoisen pojalta. Vuosi 2012 saattaa olla myös todellinen koiran vuosi. Esiintymislavalle nouseva Karri Koira julkaisee nimittäin loppukesästä kauan odotetun sooloalbuminsa kulttuuriministerin Suomi-palkinnon saaneen Monsp Recordsin kautta.

Blockfestin jo vahvistettuja esiintyjiä ovat esimerkiksi palkittu Asa, kultaa sekä kunniaa keränneet Jukka Poika ja Paleface, Ruger Hauer, kulttibändi SMC Lähiörotat, Eevil Stöö, Juju, Heikki Kuula, Ruudolf, Felix Zenger sekä Raappana. Artistikaartiin kuuluvat lisäksi keväällä uuden albuminsa julkaiseva Cheek, Emma-palkittu Jare & Villegalle, kansainvälinen lupauksemme Gracias ja levy-yhtiönsä artistikaartin tuova Rähinä Live Fintelligensin johdolla.

Lisää esiintyjiä tullaan vielä vahvistamaan. Estradilla on aina nähty kansainvälisiä tähtivieraita sekä kaikki kovimmat kotimaiset hiphopin kärkinimet, festivaali onkin ollut viime vuodet jo ennakkoon loppuunmyyty. Aina hyväntuulisessa hengessä vietetty tapahtuma kiinnittää tänä vuonna erityistä huomiota ympäristöasioihin.