Myrkkyhämähäkki kiipesi sänkyyn – oli tappaa nukkuvan naisen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Hämähäkit ovat eläinlaji, joita miljoonat ihmiset ympäri maailmaa pelkäävät kuollakseen. Tätä araknofobiaa ovat käyttäneet hyväkseen esimerkiksi elokuvantekijät, mutta inhotuksien näkemiseksi ei tarvita edes fiktiota. Nyt eräs brittinainen on joutunut kohtaamaan pahimman painajaisensa.

48-vuotias Catherine Coombs oli ollut nukkumassa kotonaan, kun yhtäkkiä hän heräsi tuskaiseen kipuun. Naisen käsi oli alkanut turpoamaan ja hänet kiidätettiin karmivan herätyksen jälkeen sairaalaan. Tutkimuksissa selvisi, että Britannian yksi myrkyllisimmistä hämähäkeistä oli puraissut naista käteen tämän nukkuessa.

Lääkärit joutuivat leikkaamaan naisen käden kolmesti, jotta he saivat poistettua Steatoda nobilis -suvun hämähäkin myrkyn ja estettyä sen etenemisen käsivarteen. Lääkäreiden mukaan he olivat harkinneet jopa käden amputoimista. Lopulta operaatio onnistui ilman amputointia ja nainen sai pitää kätensä. Catherine Coombsin mukaan hän on traumatisoitunut hämähäkin puremasta.

– Olen pelännyt koko elämäni hämähäkkejä. Ihmisten mielestä se on typerä kammo. Nyt se on kuitenkin jälleen todistettu, että hämähäkit voivat tehdä pahaa jälkeä, Catherine Coombs kertoi The Daily Mail -lehdelle.