Titanic-elokuva tuottanut jo kaksi miljardia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vuonna 1998 ensi-iltansa saanut James Cameronin menestyselokuva Titanic teki paluun elokuvateattereihin, kun sen 3D-versio sai ensi-iltansa 6. huhtikuuta 2012. Tuolloin tuli kuluneeksi 100 vuotta laivan lähdöstä kohtalokkaalle neitsytmatkalleen.

3D-teknologialla pyrittiin luomaan uutta jännitystä vanhaan suosikkielokuvaan. Nyt keino on mitä ilmeisimmin tehonnut, sillä Cameronin ohjaama elokuvaspektaakkeli on ylittänyt huiman 2 miljardin dollarin eli 1,5 miljardin euron rajan lipputuloissaan. Female First -sivuston mukaan vain yksi toinen filmi on onnistunut pääsemään suurempaan menestykseen, nimittäin Cameronin ohjaama vuoden 2009 menestyselokuva Avatar.

Alkuperäinen Titanic-elokuva sai Suomen ensi-iltansa 16.1.1998 ja keräsi 1.040.000 katsojaa, eli se on viime vuosikymmenten ylivoimaisesti katsotuin elokuva Suomessa. Titanic voitti vuonna 1998 ennätykselliset 11 Oscaria ja teki elokuvan pääosia näytelleistä Leonardo DiCapriosta ja Kate Winsletista tähtiä. James Cameronin ensimmäinen pitkä 3D-fiktioelokuva oli 18.12.2009 Suomen ensi-iltansa saanut Avatar.