J.K. Rowling: Uusi Harry Potter -kirja jo tekeillä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittiläisen J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat ovat nousseet maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Taikamaailmaan sijoittuvista teoksista on tehty muun muuassa miljardeja tuottaneita elokuvia ja suosittuja pelejä. Harry Potter -kirjasarja päättyi vuonna 2007 julkaistuun Kuoleman varjelukset -teokseen.

Nyt Harry Potter -fanit voivat päästellä suustaan ilon hihkaisuja, sillä J.K. Rowling on ilmoittanut työstävänsä parhaillaan uutta Harry Potter -kirjaa. Naiskirjailija kertoi Pottermore-sivustolla, että tuleva kirja kertoo velhopojan seikkailuista tietosanakirjan muodossa. Uuden teoksen tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, The Sun -sivusto uutisoi.

J.K. Rowling keksi aikoinaan Harry Potter -idean junamatkan aikana, kun hän sai ruuhkaisessa junassa päähänsä ajatuksen pienestä velhopojasta. Brittikirjailija onkin sittemmin menestysteoksiensa myötä noussut yhdeksi maailman rikkaimmaksi naiseksi. Kirjoja on myyty yli 450 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 70 kielelle.