Tässäkö matkailun tulevaisuus? Matkustetaan kapselissa

Matkailu Nettivideot Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Ihmiset ovat kautta aikojen tuottaneet veikkauksia elämästä tulevaisuudessa. Kaikkea aina lentävistä autoista pillerimuodossa napsittaviin ruokiin on povattu tulevaisuudessa arkipäiväisiksi. Nyt on keksitty uusi, tulevaisuuden matkustuskeino.

Kyseessä on ET3-sivuston kehittelemä idea uudenlaisesta matkustusteknologiasta. ETT eli Evacuated Tube Transport -nimellä kulkeva keksintö on ilman ilmanvastusta tunnelissa kulkeva paineistettu kapseli. Sen kerrotaan pystyvän kulkemaan lähes kokonaan ilman kitkaa sähkömagnetismin avulla.

ETT:n sanotaan olevan puhdas, turvallinen ja nopea matkustuskeino. Kapseli lähetetään liikkeelle elektronisten moottorien avulla, jonka jälkeen kapseli lipuu käyttämättä enää lisää energiaa loppumatkan aikana. Yhteen matkustuskapseliin mahtuu kuusi ihmistä ja heidän matkatavaransa.

Mullistavan matkustuskapselin keskinopeus olisi noin 565 kilometriä tunnissa asutusalueilla, mutta kansainvälisillä matkoilla nopeus pystyisi nousemaan huimaan 6.500 kilometriin tunnissa. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Washington D.C:stä Yhdysvalloista Pekingiin Kiinaan pääsisi kahdessa tunnissa, ja kokonaiseen maailmanympärysmatkaan menisi vain vaivaiset kuusi tuntia.