Iron Sky ylittänyt 500 000 katsojan rajapyykin – lipputulot jo 4,3 miljoonaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen scifikomedia Iron Sky on kerännyt jo puoli miljoonaa katsojaa elokuvateattereissa kahden ensimmäisen esitysviikkonsa aikana. Elokuva on toistaiseksi julkaistu Suomen lisäksi Norjassa, Islannissa, Saksassa, Itävallassa ja saksankielisessä Sveitsissä.

Keskiviikkona Iron Sky avasi Ruotsissa 26 valkokankaalla. Tanskassa elokuva aloitti eilen torstaina myös noin 20 valkokankaalla. Lipputuloja Iron Sky on kerännyt tähän mennessä noin 4,3 miljoonaa euroa. Ruotsissa elokuvaa levittävän Noble Entertainmentin markkinointijohtaja Sara Karlsdotter de Costa on innoissaan avauksesta.

– Vastaanotto Ruotsissa on ollut uskomaton ja fanit ovat meihin suoraan yhteydessä, he rakastavat Iron Skyta. Meillä oli myös kunnia esittää Iron Sky Cosmonova -planetaariossa 17 metriä leveällä valkokankaalla isossa kupolissa. Se oli kaikkien aikojen ensimmäinen pitkän elokuvan esitys kyseisessä paikassa ja oli todellinen menestys.

Elokuvan ohjaajaa Timo Vuorensolaa on puolestaan viety pitkin Eurooppaa elokuvan promootion kanssa, ja palkintojakin matkalla on kertynyt mukaan.

– Olen kiertänyt pitkin maailmaa esittämässä elokuvaa festivaaleilla ja ensi-illoissa, ja vastaanotto on ollut häkellyttävän hyvä kaikkialla, ja näytökset järjestään loppuunmyytyjä, ohjaaja Timo Vuorensola kertoo.