Ällistyttävä tapaus: Kana synnytti munan sijaan elävän poikasen!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanha arvoitus ”kumpi tuli ensin, muna vai kana” saattaa olla ratkeamaisillaan, sillä muna saattaa jäädä tulevaisuudessa pois skenaariosta. Normaalisti kanat munivat joukon munia, joita sitten hautovat poikasten kuoriutumiseen asti. Niin ei käynyt tällä kertaa.

Nyt nimittäin eräs kana on synnyttänyt tipun ällistyttävällä tavalla. Tipu ei kuoriutunutkaan perinteisesti munasta, vaan tuli ulos tavallisen alatiesynnytyksen kautta höyhenineen kaikkineen. Erikoinen luonnonoikku tuli maailmaan Sri Lankassa tavallisissa kanalaolosuhteissa, BBC uutisoi.

Pieni tipu voi tällä hetkellä hyvin, mutta sen äiti ei selvinnyt astetta vaativammasta synnytyksestä. Kanalle tehtiin jopa ruumiinavaus, jossa paljastui, että se oli kuollut sisäisiin vammoihin. Tämän uskotaan johtuvan siitä, ettei kanojen ole tarkoitettu synnyttävän perinteiseen nisäkkäille tyypilliseen tapaan.