Mies taiteilee iPadilla uskomattomia maalauksia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Perinteiset maalausvälineet voivat jäädä tulevaisuudessa taiteilijoilta nurkkiin lojumaan, sillä pian monet heistä saattavat luoda upeita töitä käyttämällä hyväkseen uusinta tekniikkaa. Eräs mies on nyt luonut Picasson veroisia maalauksia iPadinsa avulla.

Roz Hall -niminen taiteilija käytti aikoinaan vaivaiset 2 puntaa eli 2,5 euroa hankkiakseen ensimmäisen maalaussovelluksen iPadiinsa. Mies on käyttänyt pari viimeistä vuotta hioakseen maalaustekniikkaansa ja luonut samalla digitaalisesti yli sata öljymaalausta muistuttavaa kuvaa. Katso kuvat tästä.

Mies maalaa käytännössä liikuttamalla sormiaan iPadin näytöllä. Hallin mielestä digitaalinen taide sopii eri toten taiteilijoille, joilla on käytössään rajallinen tila töidensä tekemiseen. Mies toivoo nyt saavansa myytyä persoonallisia töitään, joista useat esittävät hänen vaimoaan ja tyttövauvaansa.

– Joidenkin ihmisten mielestä tämä on huijausta, mutta olen käynyt taidekoulun ja tämä on minulle vain yksi tapa luoda taidetta. Maalaan silti myös aitoja öljyväri- ja vesiväritöitä. Parasta iPadin taiteellisessa käytössä on, että koko studio on koneellasi, kertoo Roz Hall Daily Mail -sivustolle.

Hall käyttää tällä hetkellä töidensä tekemiseen Procreate- ja InkPad -sovelluksia. Mies löysi uuden tekniikan lukemalla siitä teknologialehdestä ja kokeili sitä sitten tekemällä itsestään omakuvan. Hallin mukaan maalaustyöhön kuluu yleensä aikaa muutamasta tunnista pariin päivään.