Blockfest muuttaa toiselle festivaalialueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina toistuvasti Tampereella loppuunmyyty hiphop-festivaali Blockfest muuttaa uudelle festivaaliareenalle. 17. – 18. elokuuta järjestettävä kaupunkifestivaali siirtyy nyt aivan kaupungin ydinkeskustaan Ratinanniemeen.

– Alunperin nuorison perustamasta hiphop-tapahtumasta alkunsa saanut festivaali on kasvanut jo niin suureksi, että Tullintorin alue kävi yksinkertaisesti liian pieneksi, festivaalin tiedotteessa todetaan.

Kuluvan vuoden VIP-liput on tuttuun tapaan lähes loppuunmyyty, vaikka festivaalin kaikkia esiintyjiä ei ole vielä julkistettu. Tänä vuonna kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmistoa tähdittää Yhdysvaltain länsirannikon rap-legenda Ice Cube, ja luvassa on vielä lisäjulkistuksia. Blockfest on viime päivinä käynyt neuvotteluja sekä Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston, ympäristö- ja lupaviranomaisten että poliisin kanssa.

– Tapaamisten lopputuloksena syntyi yhteisymmärrys, jonka perusteella Blockfest siirtyy jo tänä vuonna Ratinanniemen uudelle festivaaliareenalle, tapahtuman tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

Ratinanniemen festivaaliareenalla järjestetään jo kuukautta ennen Blockfestia pidettävän Tammerfestin päätapahtumat. Festivaalien ympäristölle aiheuttamat häiriöt ovat pienemmät, kun veden rajaaman alueen lähellä ei ole asutusta. Blockfest seuraakin Tammerfestin kokemuksia ja tekee tapahtuman kanssa yhteistyötä.

– Tarkoituksena on kokeilla Ratinanniemeä festivaalialueena ja mahdollisuuksien mukaan kehittää sitä Kaivopuiston kaltaiseksi tapahtumapaikaksi. Toki alueelle varmaan muitakin suunnitelmia löytyy, Tampereen tapahtumatoimiston projektijohtaja Perttu Pesä visioi.

Viisivuotias Blockfest tuo lavalle myös kovatasoisen kattauksen kotimaisia artisteja. Perjantain rap-annista vastaavat Asa, Eevil Stöö & DJ Kridlokk, Juju, Paleface, Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki, SMC Lähiörotat sekä Ruger Hauer. Lisäksi perjantaina kuullaan Felix Zengerin beatboxausta ja reggaeta suoraan listaykköseksi albumillaan nousseen Jukka Pojan toimesta.

Lauantain ohjelmistoon lukeutuvat Cheek, Elokuu, Gracias feat. Noah Kin, JVG, Karri Koira, Mikael Gabriel, Raappana ja Ruudolf. Kesän ainoa Rähinä Live ottaa paikkansa Fintelligensin johdolla edellisten vuosien tapaan lauantaina.

Ennakkoon tapahtumaan ostettujen lippujen ehdot pysyvät muuttumattomina ja festivaalialue on katettu säävaihteluiden varalta. Blockfestin juhlavuoden liput ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Tiketissä sekä valikoiduissa erikoisliikkeissä.