Opettajan raju rangaistus järkyttää: Oppilaalle koiran kauluri – katso kuvat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Otsikoihin nousee usein tapauksia, joissa oppilaita on rankaistu erikoisista tai syrjivistä syistä. Välillä myös rangaistuskeinot menevät yli hyväksyttävän rajan. Näin on nyt käynyt amerikkalaisessa lukiossa, jossa opettaja pakotti oppilaat käyttämään koiran kaulasuojusta rangaistukseksi.

Kaulasuojuksia käytetään kissoilla ja koirilla eläinlääkärin määräyksestä, esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Niiden on tarkoitus estää eläintä nuolemasta tai raapimasta haavojaan. Nyt Up-animaatioelokuvasta inspiroitunut Laurie Bailey-Cutcomp -niminen opettaja käytti samaisia kaulasuojuksia oppilaidensa nöyryyttämiseen.

Kuva: Splash

Nainen otti mallia Up-elokuvan kohtauksesta, jossa kaulasuojuksella rangaistaan erästä elokuvan hahmoa tottelemattomuudesta. Opettaja laittoi kaulasuojukset kahdeksan oppilaansa kaulaan, kun nämä eivät totelleet häntä oppitunnilla. Nainen kutsui suojuksia ”häpeän kauluksiksi”, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Kuva: Splash

– Olin toisella oppitunnillani ja join limonadia luokassa. Opettaja ei pitänyt siitä ja sanoi ”Pitääkö minun laittaa sinulle kaulus?”. En sanonut mitään ja hän laittoi sen minun kaulaani, kertoo eräs oppilas tapaukseen liittyvissä asiakirjoissa.

Koulun johto sai kuulla tapauksesta, kun osa oppilaista julkaisi kuvia kauluksia pitävistä teineistä Facebook-yhteisöpalvelussa. Opettaja ja osa hänen oppilaistaan kertoi tapauksen olleen vain vitsi, mutta koulun johto reagoi asiaan voimakkaasti ja erotti naisen tehtävistään. Naista syytetään osavaltion eettisten sääntöjen rikkomisesta, mutta hän vakuuttaa viattomuuttaan.