17-vuotias teinihakkeri jäi kiinni – johti maineikasta hakkeriryhmää?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nettihakkerit tunkeutuvat vuosittain salaisiksi määritetyille sivustoille ja pääsevät käsiksi yksityiskohtaisiin tietoihin. Monet julkkikset ovat viime vuosina kärsineet, kun hakkerit ovat levittäneet esimerkiksi heidän alastonkuviaan tai puhelintietojaan verkossa.

Nyt eräs 17-vuotias teinipoika on osoittautunut varsinaiseksi valtion viholliseksi, sillä häntä epäillään kokonaisen hakkerointiryhmän johtamisesta. TeamPoison -niminen ryhmä on vastuussa muun muassa Tony Blairin, MI5-turvallisuuspalvelun ja Britannian kansallispuolueen tietojen hakkeroimisesta. Poika pidätettiin kotoaan vanhempiensa luota.

Poliisi takavarikoi kaikki tämän tietokoneet tarkistusta varten. Teiniä on aiemminkin epäilty muun muassa Nato-sotilasliittoon ja Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin tietoihin hakkeroitumisesta. Hänen johtamakseen väitetty TeamPoison-ryhmä kertoi äskettäin hakkeroituneensa poliisin terroristien vastaiselle puhelinlinjalle ja julkaisseensa nauhoituksia YouTube-palveluun.