Apple sensuroi jailbreak-sanan palveluistaan

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on ollut jo vuosien ajan sotajalalla iPhone-puhelintensa hakkerointia vastaan, sillä avaamalla yhtiön asettamat rajoitukset käyttäjä voi ladata laitteisiin sovelluksia ilmaiseksi.

Tämä niin sanottu jailbreak joutui taannoin jopa yhtiön sensuuriin. Applen sensuuri paljastui viime viikolla, kun Thin Lizzy -klassikkoyhtye julkaisi kokoelmalevynsä Applen iTunes-musiikkikaupassa.

Albumin kappalelistassa oli mukana myös yhtyeen hitti Jailbreak, jonka nimi oli kuitenkin listauksessa muutettu muotoon J*******k. Sensuuri ulottui samalla tavalla myös Gossip-yhtyeen samannimiseen kappaleeseen. Kuluvan viikon torstaina Apple poisti kuitenkin sensuurin ainakin iTunes-kaupastaan, joten nyt nimet näkyvät taas normaalisti.