Hakkeri tunkeutui teinitähden Facebook-profiiliin – tuomittiin vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Teinitähti Selena Gomez joutui muutama kuukausi sitten erään häiriintyneen miehen tappouhkauksien kohteeksi. Mies muun muuassa uhkasi tappaa 19-vuotiaan Disney-tähden. Suosittu julkkistähti on joutunut myös muun muuassa hakkerin uhriksi.

Nyt 21-vuotias Gareth Crosskey on tuomittu vuodeksi vankilaan, koska tämä hakkeroi Selena Gomezin Facebook-profiilin ja urkki hänen yksityisviestejä. Hakkeri oli onnistunut huijaamaan Facebookin turvallisuuspuolen työntekijöitä esittämällä Gomezin isäpuolta Brian Teefeytä.

Teefeynä esiintynyt hakkeri väitti profiilinsa joutuneen hakkeroiduksi, ja hän vaati työntekijöitä muuttamaan ”tyttärensä” salasanaa. Uuden salasanan saatuaan Gareth Crosskey oli päässyt Selena Gomezin Facebook-tilille ja kopioinut tähden yksityisviestejä. Sen jälkeen hän oli yrittänyt kaupitella niitä eri viihdelehdille.

The Sun -lehden mukaan McDonald’s-ravintolassa työskennellyt nuorukainen väitti, että hänellä on hallussaan ainakin neljä Justin Bieberin lähettämää yksityisviestiä. Lisäksi hän väitti kopioineensa poppari Demi Lovaton lähettämiä yksityisviestejä Gomezin profiilista. Tapauksen tuomarin John Pricen mukaan supertähti ansaitsee yksityisyytensä.

Teinipariskunta Justin Bieber ja Selena Gomez joutui aiemmin tässä kuussa erohuhujen keskiöön. Heidän nimittäin väitetään eronneen yhteisen ajanpuutteen takia. Justin Bieber työstää parhaillaan Believe-albumiaan, kun taas Selena Gomez on Bulgariassa kuvaamassa The Getaway -elokuvaansa. Erohuhut saivat alkunsa, kun Bieber julkaisi 22 miljoonan Twitter-faninsa nähtäville mielipiteitä herättävän ”eroviestin”. Tähti poisti viestin kaksi tuntia sen julkaisemisen jälkeen.