TV:stä tuttu koirakouluttaja Staralle: ”Ihmiset valitsevat itseään muistuttavia koiria”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmankuulu brittiläinen koirakouluttaja Victoria Stilwell tunnetaan Suomessakin Isännän ja koiran käytöskoulu -televisio-ohjelmasta. Staralla oli tilaisuus haastatella koirakouluttajaa, joka kertoi mielenkiintoisia kokemuksiaan koirista ja niiden omistajista.

Koiragurun mukaan koirat ja omistajat muistuttavat usein toisiaan huvittavuuteen asti. Stillwell näkee paljon samaa paitsi heidän ulkonäössään, myös luonteissa.

– Ihmiset valitsevat alitajuisesti itseään muistuttavia koiria. Heidän luonteissaankin on yhtäläisyyksiä. Jos omistaja on neuroottinen, koirakin on hermostunut ja ahdistunut. Tyynellä omistajalla on usein rauhallinen koira, kertoo Stilwell Staralle.

Koirakouluttaja kertoo nähneensä uransa aikana paljon perheitä, joiden lemmikit ovat isäntiensä kuvia. Hän muistaa erityisesti erään aggressiivisen puudelin, jonka omistaja oli hyvin rauhaton. Omistajan käytös teki koirastakin hermostuneen ja ärhäkän.

Stilwell nähdään Suomessa 16. kesäkuuta Positively World Tour 2012 -kiertueensa merkeissä. Koirakouluttaja kertoo seminaarissaan positiivisesta voimaannuttamisesta, joka voi ratkaista ongelmat monen koiranomistajan taloudessa. Stilwell voitti vuoden 2009 parhaan koirakouluttajan palkinnon, ja hän on julkaissut uransa aikana myös kaksi aiheesta kertovaa kirjaa.