Koulun vuosikirjan pikkutuhmuudet olivat liikaa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kouluissa tehdään yleensä lukuvuoden päätteeksi vuosikirja, johon painetaan esimerkiksi oppilaiden nimiä ja valokuvia koulussa pidetyistä tapahtumista. Nyt erään amerikkalaisen lukion vuosikirja on suututtanut koululaisten vanhempia sen kaksimielisen sisällön takia.

Floridan Vero Beach -lukion vuosikirjassa nimittäin nähdään seksiin viittaavia lausahduksia, jotka ovat koulun oppilaiden käsialaa. Vuoden 2012 vuosikirjassa nähdään muun muuassa lause, jonka uskotaan viittaavan miehen peniksen erektioon.

440-sivuisesta vuosikirjasta löytyy ainakin 16 lausetta, jotka vanhempien mielestä ovat härskejä ja seksiin viittaavia. Lauseissa lukee muun muuassa ”tuo tuntuu niin hyvältä” ja ”en voi tehdä sitä tässä asennossa”.

Kyseissä koulussa opiskelevan Jenna-tytön isä Andy Metcalf on sitä mieltä, että vuosikirjan kaksimieliset lauseet ovat häpeällisiä. Tytön mielestä ne ovat puolestaan hauskoja.

– On valitettavaa, että vuosikirjasta löytyneet lauseet ovat aiheuttaneet negatiivisen reaktion. Kirja on näitä erehdyksiä lukuunottamatta tehty poikkeuksellisen hyvin, koulun rehtori Eric Seymour kertoi WPTV-televisiokanavalle.