Shokkikäänne: Iron Sky DVD aiotaan julkaista jo maanantaina!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Historian menestynein ja kallein suomalainen elokuva Iron Sky nähdään parhaillaan jo yhdessätoista maassa, ja elokuva tulee saamaan ensi-iltansa vielä arviolta 30 maassa. Kerroimme aiemmin tänään elokuvan Britanniassa kohtaamista yllättävistä vaikeuksista.

Tilanne on tuotantoyhtiön kannalta Britanniassa ongelmallinen, sillä yhtiö ei ole saanut vieläkään rahoja Revolver-levitysyhtiöltä, vaikka elokuva sai Britanniassa ensi-iltansa eilen keskiviikkona. Merkittävin ongelma liittyy kuitenkin yhtiön sopimukseen, joka on tehty jo vuosia sitten. Siinä ei nimittäin määritellä koska levitysyhtiö saa aikaisintaan julkaista elokuvan DVD-version.

Staran saamien tietojen mukaan DVD olisi tulossa Britanniassa kauppoihin jo ensi maanantaina.

Mikäli levitysyhtiön suunnitelmaa DVD-version julkaisusta ei saada viime hetkellä estettyä, päätyy Iron Sky myyntiin DVD-formaatissa jo ennen kuin elokuva on saanut ensi-iltansa suurimmassa osassa maita ja ennen kuin elokuva nähdään Yhdysvaltojen elokuvateattereissa. DVD tarkoittaa samalla sitä, että elokuvasta tehdään välittömästi myös laadukas piraattiversio, mikä tulee mahdollisesti osaltaan vähentämään valkokangasversion lipunmyyntiä.